کاردرمانی جسمی چگونه است؟
کاردرمانی جسمی به سنجش و درمان اختلالات و تأخير حرکتی و ضايعات فيزيکی مانند فلج مغزی، سکته مغزی و... پرداخته و به بیمار کمک میکند که با اصلاح، تقویت عملکرد و تسهیل مهارتهای ضروری، خود را با محیط انطباق داده و استقلال یابد.
کاردرمانی اوتیسم جزو روشهای درمانی مؤثر برای این اختلال است که سالها است مورد استفاده قرار میگیرد و خوشبختانه در ایران هم به بلوغ نسبی دست پیدا کرده است.
باتوجه به این که راه حل و درمان قطعی وجود ندارد که بتواند به صورت کامل و پس از چند جلسه اوتیسم را از بین ببرد، کاردرمانی به عنوان یک روش بلندمدت میتواند در همکاری با سایر تخصصهای توانبخشی، بهبودهای محسوسی را در وضعیت این کودکان به وجود بیاورد.
کاردرمانی اتیسم به افراد کمک میکند تا روی مهارتهای شناختی، فیزیکی، اجتماعی و حرکتی کار کنند. هدف بهبود مهارتهای روزمره است که به افراد امکان میدهد مستقلتر شوند و در طیف گستردهای از فعالیتها شرکت کنند.
برای افراد مبتلا به اوتیسم، برنامههای کاردرمانی اغلب بر مهارتهای بازی، استراتژیهای یادگیری و مراقبت از خود متمرکز هستند. تکنیکهای کاردرمانی همچنین میتواند به مدیریت مسائل حسی کمک کنند. فرایند کاردرمانی در کودکان اوتیسم با ارزیابی سطح فعلی توانایی فرد شروع میشود. ارزیابی چندین حوزه مختلف را در بر میگیرد که شامل نحوه یادگیری، بازی کردن، مراقبت از خود و تعامل فرد با محیط است. این ارزیابی به شناسایی موانعی که در انجام فعالیتهای روزمره اختلال ایجاد میکنند، کمک خواهد کرد.